Ezgi Keskin Fiziksel Tiyatro
4 Ocak –26 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Ezgi Keskin ile Fiziksel Tiyatro Atölyemizi tamamlamış bulunmaktayız.
Jacques Lecoq’un fiziksel tiyatro, fiziksel oyunculuk, fiziksel komedi pedagojisi temel alınarak hazırlanan program, oyuncunun bedenini bir maske gibi kullandığı ve elementler, hayvanlar, renkler, objeler, materyaller ve “hareket halindeki her şeyi” bir maske gibi bedenine giyebildiği ve kendi fiziksel araştırmasını bu araçlar üzerinden yaparak karakteri ve hikayeyi inşaa ettiği bir üretim ve yaratım sürecidir. Oyuncu, oyuncu artık sadece bir “oyuncu” değil metnin ve sahnenin yaratımcısı olarak da karşımızdadır.
20 Haftalık Eğitim Programı Süresince;
Nötr maske
Mimodinamik
Maske
Grotesk
Bufon
Palyaço (Clown)
üzerine araştırmalar yapacak olan oyuncu, bedenini bir maske gibi kullanmaya başlamadan önce alışkın olduğu duruş şekli ve hareket dinamiğinden arınabilmelidir. Böylece bedenine giyeceği her türlü maskeyi/karakteri temiz bir zemin üzerinden şekillendirebilecektir. Nötr maskeyle başlayan bu yolculuk, oyuncunun nötr bir bedenle uzam yaratabilme, şimdiki zamanda var olma ve oyun oynama bilgisini hareket çalışmalarıyla da destekleyerek geliştirir. Oyuncu artık elementler, renkler, hayvanlar, objeler, materyaller gibi evrende var olan her şeyi bir maske gibi bedenine giyerek farklı formlarda karakterler yaratabilmektedir. Fiziksel olanı nasıl kuracağını öğrenen oyuncu artık somut maskelerle çalışmaya başlayabilir. Larva maske, tam-yarım maske, grotesk, bufon ve clown çalışmalarıyla farklı ve özgür stiller deneyerek kendi bireysel araştırmasına devam eder.
Gelecek atölye ve eğitim programlarımız için bizleri takip etmeye devam edin
Ezgi Keskin
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Sanat Dalı ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji programlarını bitirdikten sonra İtalya’da Scuola Internazionale di Creazione Teatrale Helikos’ta fiziksel tiyatro üzerine eğitim aldı.
Clown, bouffon, grotesk ve maske üzerine çalışmalar yaptı. 11. Uluslararası Polonya Mim Festivali kapsamında Warsaw Mime Center Eğitim Programına katıldı. İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İstanbul’da çeşitli performanslar ve sokak gösterilerinde yer aldı.
Deneme Sahnesi, Kabare Dev Aynası, Sarıyer Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Adam, Studio Oyuncuları, Oyunhane, MimDepo ve Ya Da Tiyatro’da oyuncu, yönetmen, asistan ve teknik ekip olarak çeşitli görevler aldı. Çalışmalarına, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye’nin ilk clown grubu Palyaço Modern’le birlikte devam ediyor.
MİMDEPO PERFORMANS
Her şey bir maskedir ve her şey hareket eder…